woensdag 13 maart 2013

17 April 2013 start een nieuwe reeks 

Er is nog plek in de groep!
 

Mindful Yoga
Utrecht Overvecht
Ontspanning, bewustzijn en aandachtstraining door Yoga
Elke woensdag
‘Cassandra’ (Wolgadreef)

Mindful Yoga betekent met aandacht, mildheid en acceptatie tot jezelf komen. 
Door yoga word je je bewuster van je lichaam en hoe je voor jezelf kunt zorgen. Zo kan je geest meer tot rust komen. Zoals een boom "gewoon is".
 
Het symbool van de levensboom (‘Asvattha’ in het Sanskriet) staat voor je lichaam als verbinding tussen hemel en aarde en de Keltische knoop staat voor het altijd voortdurende leven.
De nadruk in de mindful yoga lessen ligt niet op het doen van oefeningen zelf, maar op hóe je die oefeningen doet en ervaart. Naast de asanas (yogahoudingen) doen we ademoefeningen, meditaties en aandachtsoefeningen (mindfulness).

De groep
Enige ervaring met bewustzijnstraining, mindfulness of meditatie is prettig.
Ervaring met yoga is niet nodig. De oefeningen zijn niet moeilijk, hoewel je zelf altijd op je eigen grenzen moet letten.
Mindful Yoga is heel geschikt voor mensen die te maken hebben met spanning & stress, overspannenheid en burn-out.
Locatie
Mindful Yoga Utrecht wordt gegeven op woensdagavonden* in praktijk ‘Cassandra’ aan de Wolgadreef 102 in Overvecht  http://www.cassandrasite.nl/
De ruimte is om 19.30 uur open. Om 19.45 uur start de les (en gaat de deur dicht). De les duurt tot ± 21.15 uur. 
* Mogelijk ga ik ook middaglessen aanbieden (16.00 - 17.30 uur). Laat het even weten als je daarin geïnteresseerd bent.
 
Praktische zaken
Neem naar de les een (yoga)matje mee en eventueel een (hand)doek. Er ligt vloerbedekking en er zijn kussentjes aanwezig. Geen schoenen in de ruimte.
Mindful Yoga kost € 10,- per les (1,5 uur). Je kunt zonder verplichtingen een losse proefles volgen.  Bel even voor de proefles. Na opgave betaal je per trimester. Het derde trimester loopt van 17 april t/m 3 juli (1 mei vakantie). Deze bestaat uit 11 lessen en kost dus € 110.-

Geef je op bij elke.wijffels@gmail.com
of bel 030-2628334 

Ook voor individuele begeleiding of coaching 

Wie ben ik
Elke Wijffels (1969)
In 2009 heb ik de opleiding tot yogadocent, ‘Atma Yjoti’ afgerond bij Suzannah Dorsman. Daarbij heb ik me toegelegd op ‘afstemmen op wat is’ en mij verdiept in yoga bij overspannenheid en burn-out.
Maandelijks assisteer ik Hans Verink, centrum Osher, bij de ‘Inspiratiegroep’.
Daarnaast ben ik opleidingsdocent op de PABO. Daar geef ik onderwijskunde/ pedagogiek, begeleid ik studenten als studiecoach en geef ik trainingen in het omgaan met spanning en stress en met hoogsensitiviteit als (leer)kracht.
Ik heb voor Overvecht gekozen omdat ik er zelf ook woon. Naast mijn werk houd ik van muziek maken, dansen en genieten van de natuur.

elke.wijffels@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten