zaterdag 5 april 2014

Nieuwe periode Mindful Yoga Utrecht 16 april van start

16 April start de laatste periode van het seizoenMindful Yoga
Utrecht Overvecht
Ontspanning, bewustzijn en aandachtstraining door Yoga
Elke woensdagavond
‘Cassandra’ (Kassandradreef)
Seizoen ‘13-‘14
Mindful Yoga betekent met aandacht, mildheid en acceptatie tot jezelf komen. 
Door yoga word je je bewuster van je lichaam en hoe je meer voor jezelf kunt zorgen. Zo kan je geest meer tot rust komen. Zoals een boom gewoon "ís".

Het symbool van de levensboom (‘Asvattha’ in het Sanskriet) staat voor je lichaam als verbinding tussen hemel en aarde en de Keltische knoop staat voor het altijd voortdurende leven.

De nadruk in de mindful yoga lessen ligt niet op het doen van oefeningen zelf, maar op hóe je die oefeningen doet en ervaart. Naast de asanas (yogahoudingen) doen we ademoefeningen, meditaties en aandachtsoefeningen (mindfulness).

De groep
Enige ervaring met bewustzijnstraining, mindfulness of meditatie is prettig.
Ervaring met yoga is niet nodig. De oefeningen zijn niet moeilijk, hoewel je zelf altijd op je eigen grenzen moet letten.
Mindful Yoga is heel geschikt voor mensen die te maken hebben met spanning & stress, overspannenheid en burn-out . Individuele coaching is ook mogelijk.

Cassandra
Mindful Yoga Utrecht wordt gegeven op woensdag vanaf 16 april (met uitzondering van de meivakantie) in praktijk ‘Cassandra’ aan de Wolgadreef 102 in Overvecht  http://www.cassandrasite.nl/
De ruimte is om 19.30 uur open.
Om 19.45 uur start de les (en gaat de deur dicht). De les duurt tot ± 21.15 uur.
N.B.: Bij voldoende animo start er ook een groep van 16.00 – 17.30 uur.
Praktische zaken
Neem naar de les een (hand)doek mee en eventueel een (yoga)matje. Er is vloerbedekking en kussentjes zijn aanwezig. Geen schoenen in de ruimte.
Mindful Yoga kost € 10,- per les (1,5 uur).
Je kunt altijd de eerste keer zonder verplichtingen een losse proefles volgen.
Na opgave betaal je per periode. De eerste periode (april - juni 2014) bestaat uit 11 lessen en is dus €110,- . In september 2014 start een nieuwe periode.
Wie ben ik
Elke Wijffels (1969)
In 2009 heb ik de opleiding tot yogadocent, ‘Atma Yjoti’ afgerond bij Suzannah Dorsman. Daarbij heb ik me toegelegd op ‘afstemmen op wat is’ en mij verdiept in yoga en overspannenheid & burn-out.
Maandelijks assisteer ik Hans Verink, centrum Osher, bij de ‘Inspiratiegroep’.
Daarnaast ben ik opleidingsdocent op de PABO. Daar geef ik onderwijskunde/ pedagogiek, begeleid ik studenten als studiecoach en geef ik trainingen in het omgaan met spanning en stress en met hoogsensitiviteit als (leer)kracht.
Ik heb gekozen voor Overvecht omdat ik daar zelf woon. Naast mijn werk houd ik van muziek maken, dansen en genieten van de natuur.
elke.wijffels@gmail.com
030-2628334 
www.facebook.com/mindfulyogautrechtovervecht
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten