donderdag 5 juni 2014

2 Juli klankschaal- en boventoonconcert


Mindful Yoga Utrecht Overvecht
Klankschaal- en boventoonconcert 


Woensdagavond 2 juli 2014


door Franc Jansen

‘Cassandra’ in Overvecht
19.45 – 21.15 uur (deur open om 19.30 uur)
Kosten: 10 euro p.p.
Vooraf aanmelden nodig vanwege beperkt aantal plaatsen

Deze avond starten we met een korte mindful meditatie en introductie waarna je op je matje kunt gaan liggen en genieten van de klankschalen en boventonen.
Geluid is klank, klank is trilling. Geluid heeft een bepaalde uitwerking op je lichaam. De werking van de klankschaal heeft iets bijzonders omdat ze bij uitstek harmoniserend werkt.
Originele klankschalen kunnen evenwicht creëren, herstellen en blokkades opheffen door hun bijzondere eigenschappen, die mede bepaald worden door de samenstelling van zeven edele metalen (goud, zilver, kwik, koper, ijzer, tin en lood). Wanneer een klankschaal wordt bespeeld, geeft de schaal niet alleen een geluid, maar ook een trilling. Deze trilling verplaatst zich door het lichaam. Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. Het gevolg is een innerlijke massage. Tijdens een klankconcert lig je op een matje en luister je naar de klanken die komen en gaan.  Zo word je als het ware omgeven door de klank. De klankschalen werken diep ontspannend.
Het boventoonzingen verdiept dat effect nog meer en helpt lichamelijke spanningen los te laten en de geest te focussen. Effect na afloop is een diepgaand gevoel van ruimte en ontspanning
Franc Janssen (61) combineert het gebruik van klankschalen met het spelen van tampoura, een Indiaas bourdoninstrument, de gitaar en boventoonzang.Vanwege het beperkte aantal plekken is opgave vooraf nodig:
030-2628334


Je ontvangt dan de laatste informatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten