zondag 24 januari 2016

Nieuwe vroege groep op woensdagavond

Mindful Yoga
Utrecht Overvecht

Ontspanning, bewustzijn en aandachtstraining door Yoga

Elke woensdagavond  
Cultuurhuis Stefanus Overvecht
vanaf 6 januari 2016


17:30 uur en 19:30 uur

Vanwege de grote belangstelling is er een nieuwe groep bijgekomen om half 6. In deze vroege groep is er nog plek.


Mindful Yoga betekent met aandacht, mildheid en acceptatie tot jezelf komen. 
Door yoga word je je bewuster van je lichaam en hoe je meer voor jezelf kunt zorgen. Zo kan je geest meer tot rust komen. Zoals een boom gewoon "ís".

Het symbool van de levensboom (‘Asvattha’ in het Sanskriet) staat voor je lichaam als verbinding tussen hemel en aarde en de Keltische knoop staat voor het altijd voortdurende leven.

De nadruk in de mindful yoga lessen ligt niet op hoe je de oefeningen precies doet, maar vooral op wat je daarbij allemaal ervaart. Naast de asanas (yogahoudingen) doen we ademoefeningen, meditaties en aandachtsoefeningen (mindfulness).

De groep

Enige ervaring met bewustzijnstraining, mindfulness of meditatie is prettig.Ervaring met yoga is niet nodig. De oefeningen zijn niet moeilijk, hoewel je zelf altijd op je eigen grenzen moet letten.Mindful Yoga is heel geschikt voor mensen die te maken hebben met spanning & stress, overspannenheid en burn-out. 

Individuele coaching is ook mogelijk.

Stefanus

Mindful Yoga Utrecht wordt gegeven op woensdag cultuurhuis Stefanus in Overvecht in 2 groepen namelijk om 17:30 en 19:30 uur. Er is nog plek in de vroege groep.
Als je wilt komen, meld het dan even zodat je weet waar en hoe je er in kunt.

De les duurt ± anderhalf uur. Aan het einde van de les drinken we samen een kopje thee.

Praktische zaken


Neem naar de les een (hand)doek mee en warme sokken, een dekentje en een klein kussentje als je dat fijn vindt. Er zijn matjes en zitkussens aanwezig. 
Mindful Yoga kost € 10,- per les (1,5 uur).
Je kunt altijd de eerste keer zonder verplichtingen een losse proefles volgen (à € 10,-).
Na opgave betaal je per periode. Wie ben ik

Elke Wijffels (1969)

In 2009 heb ik de opleiding tot yogadocent, ‘Atma Yjoti’ afgerond bij Suzannah Dorsman. Daarbij heb ik me toegelegd op ‘afstemmen op wat is’ en mij verdiept in yoga en overspannenheid & burn-out. De Mindfulness 8-weekse heb ik gevolgd bij Eline Snel.
Maandelijks assisteer ik Hans Verink, centrum Osher, bij de ‘Inspiratiegroep’.
Daarnaast ben ik opleidingsdocent op de PABO. Daar geef ik onderwijskunde/ pedagogiek, begeleid ik studenten als studiecoach en geef ik trainingen in omgaan met spanning & stress vanuit mindfulness.
Ik heb gekozen voor Overvecht omdat ik daar zelf woon. Naast mijn werk houd ik van muziek maken, dansen en genieten van de natuur.elke.wijffels@gmail.com


030-2628334 
www.facebook.com/mindfulyogautrechtovervecht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten