woensdag 18 januari 2017

Mindful Yoga in de Stefanus 2017

Mindful Yoga Utrecht Overvecht

Ontspanning, bewustzijn en aandachtstraining door Yoga Woensdagavond 17:30 uur en 19:30 uur
Cultuurhuis Stefanus Overvecht

Nieuwe periode vanaf 5 april 2017


Mindful Yoga betekent met aandacht, mildheid en acceptatie tot jezelf komen.
 Door yoga word je je bewuster van je lichaam en hoe je meer voor jezelf kunt zorgen. Zo kan je geest meer tot rust komen. Zoals een boom gewoon "ís".

Het symbool van de levensboom (‘Asvattha’ in het Sanskriet) staat voor je lichaam als verbinding tussen hemel en aarde en de Keltische knoop staat voor het altijd voortdurende leven.

 De nadruk in de mindful yoga lessen ligt niet op hoe je de oefeningen precies doet, maar vooral op wat je daarbij allemaal ervaart. Naast de asanas (yogahoudingen) doen we ademoefeningen, meditaties en aandachtsoefeningen (mindfulness).
  

De groep

Enige ervaring met bewustzijnstraining, mindfulness of meditatie is prettig. Ervaring met yoga is niet nodig. De oefeningen zijn niet moeilijk en ook geschikt als je fysiek wat beperkter bent, hoewel je zelf altijd op je eigen grenzen moet letten. Mindful Yoga is heel geschikt voor mensen die te maken hebben met spanning & stress, overspannenheid en burn-out.
Individuele coaching is ook mogelijk.

Stefanus

Mindful Yoga Utrecht wordt gegeven op woensdag in cultuurhuis Stefanus in Overvecht om 17:30 uur (in deze groep is er nog plek) en om 19:30 uur.
 De les duurt ± anderhalf uur. Aan het einde van de les drinken we samen een kopje thee.

Praktische zaken

Neem naar de les een (hand)doek mee en warme sokken, een dekentje en een klein kussentje als je dat fijn vindt. Er zijn matjes en zitkussens aanwezig.

Mindful Yoga kost € 10,- per les (±1,5 uur).
Je kunt altijd de eerste keer zonder verplichtingen een losse proefles volgen (à € 10).
Na opgave betaal je per periode. Deze periode loopt van 5 april t/m 28 juni (m.u.v. vakanties) 

Wie ben ik 

Elke Wijffels (1969)
 
In 2009 heb ik de opleiding tot yogadocent, ‘Atma Yjoti’ afgerond bij Suzannah Dorsman. Daarbij heb ik me toegelegd op ‘afstemmen op wat is’ en mij verdiept in yoga en overspannenheid & burn-out. De Mindfulness 8-weekse heb ik gevolgd bij Eline Snel. Dit jaar volg ik de opleiding voor kindertrainer Mindfulness. Ik geef Mindfulness aan kinderen in groep 5. 

Maandelijks assisteer ik Hans Verink, centrum Osher, bij de ‘Inspiratiegroep’ en in de zomer twee zomerweken  in de Achterhoek die ook gericht zijn op bewustwording (www.hansverink.nl).

Daarnaast ben ik opleidingsdocent op de PABO. Daar geef ik onderwijskunde/ pedagogiek, cultuur en identiteit en begeleid ik studenten als studiecoach. Regelmatig geef ik trainingen in omgaan met spanning & stress vanuit mindfulness.

Ik heb gekozen voor Overvecht omdat ik daar zelf woon. Naast mijn werk houd ik van muziek maken, dansen en genieten van de natuur.
http://mindfulyogautrecht.blogspot.nl/
elke.wijffels@gmail.com

030-2628334
www.facebook.com/mindfulyogautrechtovervechtGeen opmerkingen:

Een reactie posten